Kunsten at grille
Der er mange forskellige måder at tilberede mad på. Mad kan steges, koges, dampes, røges og meget andet. En af de mest populære måder at tilberede mad på om sommeren, er ved at grille. Hvordan man griller, og på hvad man griller, er meget forskelligt. www.grillworld.dk Nogle foretrækker en god gammeldags kugle grill, mens andre foretrækker en gasgrill. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men uanset og man bruger kugle grill eller gasgrill, er det de samme metoder inden for tilberedning af mad, som gælder. En spændende måde at tilberede sin mad på grillen på, er ved hjælp af røgning.
Kunsten at røge
Når man røger sine råvarer, giver man dem en helt speciel tekstur og røg-smag. De populære råvarer at røge er fisk og ost, men stort set alle madvarer kan røges. Når man røger i grillen, skal man skabe røg. Men ikke bare almindelig røg fra grillkullene.
Træ er bedst at røge med. Mange firmaer er begyndt at sælge træflis af forskellige træer og aromaer. Hver træsort giver sin helt unikke smag til den råvare der skal røges, så man kan vælge den træsort der passer bedst til maden. Hvis man ikke vil købe træflis, kan man lave det selv. Det eneste det kræver, er at man fælder et af havens træer. Selve røgningen foregår ved, at man først gør grillen varm. Herefter placerer man madvaren i midten af grillen. Arbejder man med grillkul er det vigtigt, at kullene skubbes ud i siderne, så madvaren kun udsættes for indirekte varme. Hvis man arbejder med en gasgrill, skal det midterste blus slukkes, så det igen kun er i siderne at varmen er. Herefter smides træstykkerne på grillen i begge sider, og låget lukkes. Røgning kan også foretages på andre grilltyper som for eksempel en Cobb grill, selvom en Cobb grill er meget lille. Ved at røge i din transportable Cobb grill, kan du til gengæld røge ligegyldigt hvor du befinder dig.